ANKARA / GÖLBAŞI - Gölbaşı Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GÖLBAŞI GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

• 1989 yılında Sağlık Bakanlığına bağlı olarak Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampusu içerisinde Sağlık Meslek Lisesi olarak gündüzlü Hemşirelik Bölümü olarak eğitime başladı.
  • 29 Ocak 2006 tarihinde yürürlüğe giren, 5450 Sayılı Kanunla, Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.
  • 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı, Haymana yolu üzerinde 2856 m2'lik arsa üzerindeki binada eğitim ve öğretime gündüzlü ve pansiyonlu (165 Kız Öğrenci Kapasitali) Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmetini yürüttü.1 Mayıs 2014 tarihli Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 2014/8 sayılı genelgesi hükümlerine göre Meslek Liseleri, Anadolu Meslek liselerine dönüştürüldü. Bu tarihten sonra okulumuzun adı Gölbaşı Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur
  •               Kurumumuzda, 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 3 Müdür Yardımcısı, 1 Rehber Öğretmenimiz, 37 Kadrolu Öğretmeni, 4 çalışanı bulunmaktadır.
  •               15 Akıllı Tahtalı Derslik, 1 Kütüphane, 1 Hemşirelik Alan Teknik Odası, 1 Acil Tıp Teknisyenliği Alan Teknik Odası, 1 Bilişim Teknolojileri sınıfı bulunmaktadır.
  •               Okulumuz Sağlık Hizmetleri Alanı Ebe Yardımcılığı, Hemşire Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dalları ile eğitim öğretime devam etmektedir.
Yayın: 16.09.2019 - Güncelleme: 18.08.2023 17:07 - Görüntülenme: 1246